Представяне на книгата "Разказите (и съветите) на D-r Wine"

Как се създава система за оценяване на вината? Как се създава институция като Gambero Rosso или Slow Food? Как от философ по образование се става световно известен винен автор? Какво означава в днешно време да разбираш от вино? Какви хора са най-големите винопроизводители на Италия? Накъде е тръгнал виненият свят? Дъб във виното или вино в дъба, стар или нов свят, професия или страст, традиция или новаторство, произход или процес? А по какъв критерий се посочват и изброяват в книгата 250 вина като най-добрите в Италия? Даниеле Чернили, автор на „Разказите (и съветите) на Doctor Wine“ ще застане пред българската публика, за да отговори на тези и други въпроси. Така, както застава зад всеки свой избор и зад всяка своя оценка вече над трийсет години – с дълбоко познаване на материята, висока ерудиция, разбираем език, чувство за хумор и усмивка. Дори ще ни даде възможност да „сверим небцето“ с личния му вкус и да опитаме „най-доброто просеко на Италия“ по негов избор, докато раздава автографи за българското издание на книгата.

Вход свободен за посетителите на изложението.