Мишел Ролан, един от най-прочутите винени консултанти в света идва в София, за да сподели част от опита си с публиката на DiVino.Taste. Французинът, известен още като “летящият уайнмейкър”, доминира вече 30 години консултантската дейност в света на виното не само във Франция, но и във всички винарски региони. В момента той е консултант на около 200 изби от всички континенти, сред които и българската Кастра Рубра. Именно той е първият, който усеща изключителното качество на реколта 1982 в Бордо и значението на терморегулацията при винификацията. През 90-те години на ХХ век той стои в основата на големия напредък препоръчвайки зелената резитба за подпомагане на узряването, както и използването на нови барици.
По време на DiVino.Taste ще бъде официално представена автобиографична книга “Виненият гуру”. Лекцията на Мишел Ролан ще бъде на тема “Мерло в Бордо”.

Повече за лекцията на Мишел Ролан -”Мерло в Бордо”