Десислава Димитрова

Десислава Димитрова, координатор на движението Slow Food за България от 2004 г. и представител за Източна Европа и Балканите в Международния борд на Slow Food. По професия тя е биолог, доцент в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН. А, по призвание – откривател и възродител на уникални храни.
Slow Food се опитва да върне достойнството на дребните фермери и подчертава тяхната роля като пазители на нашето бъдещо благоденствие. Поради това движението набира все повече последователи. Днес в над 150 страни по целия свят Slow Food подкрепя местните общности в техните усилия да запазят своя бит и поминък.

Мотото на движението е “Вкусно, чисто, честно”.
Любимото ви вино е: червено, споделено с приятели и с храна с интересна история
Храната, без която не можете да оцелеете, дори и в прегръдките на любимия човек, е: салати и плодове.