За DiVino.Taste

 

DiVino.Taste  е форум на българското вино

DiVino.Taste  е изложение на българските винопроизводители и дегустация на качествените български вина

DiVino.Taste  е богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации

DiVino.Taste  е професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти

DiVino.Taste  е най-подходящото място за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти

DiVino.Taste  е потенциално най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство

 


Кога

14, 15 и 16 ноември 2014 година (петък, събота и неделя).

14 ноември, петък: от 16:00 до 20:00 часа отворено за всички посетители
15 ноември, събота: от 10:00 до 12:00 часа отворено само за професионалисти и медии
15 ноември, събота: от 12:00 до 19:00 часа отворено за всички посетители
16 ноември, ноември: от 10:00 до 18:00 часа отворено за всички посетители

 


Къде

София, НДК зала 3


Участие в изложението

Участници като изложители в DiVino.Taste могат да бъдат само български винарни, специално поканени от организаторите. Броят на участниците е ограничен и организаторите правят своята селекция на база своите наблюдения върху качествата на вината, устойчивото пазарно поведение и репутацията на съответната изба, участието и наградите в престижни български и международни класации и конкурси.

 


Формат

DiVino.Taste е  Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции и Свободна зона и се провежда всяка година в уикедна, който предшества датата 23 ноември.

Изложението на български вина ще събере 55 + от най-добрите български производители, които ще представят най-добрите си вина пред взискателната публика на DiVino.Taste. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, които са направили виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. В рамките на два дни всеки, който дойде ще може да пробва над 400 различни от най-добрите български вина.
Входът до изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до изложението и за трите дни.

Майсторските класове и лекциите ще обогатят знанията ви за виното, ще ви срещнат с най-добрите български винени експерти, а чуждестранните гости са на изключително ниво. Майсторските класове включват както курс за начинаещи дегустатори, така и обучения и дегустации на по-високо ниво.
Лекциите, които се провеждат от Българска винена академия са ориентирани към хора, които тепърва навлизат в света на виното, както и към такива, които работят в тази необятна сфера.
Майсторските класове и лекциите са с билети, а закупилите поне един майсторски клас или лекция имат достъп и до изложението за двата дни.

Свободната зона
Свободната зона е място, в което ще бъдат разположени щандове с лека храна, безалкохолни напитки и кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите. Достъпът до нея е срещу закупен билет за изложението или за майсторски клас или лекция.

 


История

Първото издание на DiVino.Taste през 2011 се проведе в Централния военен клуб в София и безспорно се превърна в най-големия форум за българско вино, организиран до момента.

Изложението събра 37 от най-добрите български винопроизводители, които представиха свои отбрани вина пред около 3000 гости. Посетителите имаха удоволствието да се запознаят отблизо с концепцията и философията на избите и лично се увериха в качеството на техните вина.

Участниците в майсторските класове и лекциите се срещнаха с най-добрите български винени експерти, както и с чуждестранни лектори на изключително високо ниво.

Макар и едва първо издание, DiVino.Taste 2011 потвърди очакванията на организаторите, участниците и гостите за успешната формула за популяризиране на качественото българско вино и доказа, че България е готова отново да заеме подобаващото й се място сред световния винен елит.

Второто издание на DiVino.Taste се състоя на 17 и 18 ноември 2012 и събра 38 от най-успешните изби, които предлагат продукцията си на винения пазар у нас. Организаторите отново избраха зала Концертна на Централния военен клуб в София, за да разкрият тайните на българското вино.

През втората си година виненият форум събра повече от 3000 посетители, които имаха възможността да дегустират над 250 от най-добрите и качествени вина от всички региони на страната.

За втора поредна година българските винопроизводителите доказаха, че заемаме подобаващо място на световната винена сцена. Изложителите не пропуснаха да споделят интересни философии, които оформят облика на вината им. Разказаха повече за цялостната концепция и визия на продуктите си и представиха вината си. Над 600 души взеха участие в майсторските класове и семинари, водени от едни най-добрите български и чуждестранни винени експерти.

По време на изложението се проведе и WiFо, първият форум за вино (wine) и храна (food) в България. Идеята на организаторите на DiVino.Taste и партньорите им от Roi Communication е да се създаде общност от хора, за които добрата храна и вино са не само наслада за небцето, но и цяла философия.
В края на форума DiVino.Taste бе обявена и класацията на DiVino – Топ 10 2012 на българските вина.

И тъй като DiVino.Taste 2012 едва побра в зала Концертна на Централния военен клуб желаещите да опитат най-добрите вина от страната ни, третото издание на най-големия форум за българско вино се премести на нова сцена – зали 6 и 8 на НДК. Винари от над 50 изби се събраха под един покрив, за да представят най-доброто от своята продукция. Повече от 4 000 души посетиха изложението и съпътстващата програма и се увериха, че българското вино продължава да доказва големия си потенциал. Никога досега толкова много винари не се бяха събирали под един покрив, за да представят продукцията си пред широката публика! А българското вино наистина го заслужава!